Diyet Muzlu Pasta Tarifi

Üşengeç

F.AY Prenses Üye


Gerekli olan malzeme listesi:
Keki için:
2 adet yumurta,
1 çay bardağı sıvıyağı,
1 çay bardağı süt,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
3 yemek kaşığı diyet şeker,
Diyet un.
Kreması için:
1 çorba kaşığı diyet şeker,
3 çorba kaşığı diyet un,
1 paket vanilya,
3 su bardağı süt.
Ara kat için:
Süt.
Üzeri için:
Muz.
Yapılışı
Öncelikle keki hazırlamak için geniş ve derin bir kap alın.
Kabın içine 2 adet yumurtayı kırıp çırpmaya başlayın.
Sonra şekeri ilave edip iyice çırpın.
Şekerin ardından 1 çay bardağı sıvıyağı ve 1 çay bardağı sütü ilave edip karıştırın.
Bu malzemelerin ardından diyet un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilyayı ilave edip çırpın.
Bütün malzemeleri koyup iyice çırptıktan sonra kullanacağınız kek kalıbını yağlayın ve hazırladığınız karışımı kalıbın içine döküp fırına gönderin.
Piştikten sonra fırından alın ve soğumasını bekleyin.
Kek soğurken kremasını hazırlamaya başlayın.
Kremayı hazırlamak için bir tencere alın ve içine diyet şekeri, diyet un ve sütü koyup karıştırın.
Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
Kaynadıktan sonra 1 paket vanilyayı ilave edip 3-4 dakika kadar daha kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Kek soğuduktan sonra iki parçaya bölün.
Bir tabanını geniş bir tabağın üzerine koyun ve keki süt ile ıslatın.
Krema soğuduktan sonra kekin üzerine kremanın bir kısmını sürün.
Muzları doğrayın ve kremanın üzerine dizin.
Daha sonra diğer keki muzların üzerine kapatın ve kekin üzerini süt ile ıslatın kalan kremanın tamamını pastanın her tarafına güzelce sürün.
Sonra muzlarla pastanın üzerini süsleyin.
Afiyet olsun…


 
Üst