Geri git   ForumAyyıldız | F.AY Forumları ve Paylaşım Platformu > F.AY Forum Hayatı Ve Eğlence > Yemek Tarifleri > Salata ve Mezeler

Kullanıcı Etiketleme

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08-29-2013   #1 (permalink)
Sustum!
Birikti yanaklarıma alfabe.
Ya İlahi Ya Rab!
Sükûtumu en güzel duam eyle.
Avatar Yok
Üyelik Tarihi: Aug 2013
Mesajlar: 11.066
Konular: 5001
Bulunduğu Yer: ForumAyyildiz.
Mesleğiniz: ForumAyyildiz.
Burcunuz: Kova
Takımınız: Türkiye
İlişki Durumu: Yalnizlik.
Tecrübe Puanı: 3708
Rep Puanı : 10574
Aldığınız Beğeni: 1173
Verdiğiniz Beğeni: 1010
Arrow Türk ve Dünya Mutfağından Çeşitli Salatalar

Sirkeli kırmızı biber salatası


Malzemeler:

4 iri, salçalık kırmızıbiber
7-8 diş sarımsak
1 çay bardağı üzüm sirkesi
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
4-5 çorba kaşığı su
Tuz


Hazırlanışı:

* Biberleri ocak üzerinde veya fırın ızgarada közleyip soğuyunca kabuklarını soyun. Saplarını kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin. İnce uzun şeritler halinde doğrayın. Derin bir kâseye alın.

* Sirke, su, zeytinyağı ve tuzu bir kâsede karıştırın. Sarımsakları soyup ince ince doğrayın.

* Hazırladığınız sirkeli karışımı biberlerin üzerine ilave edip sarımsakları ekleyin ve karıştırın. 10 dakika bekletip servis tabağına alarak servis yapın.

__________________________________________________ ______

YEŞİL SALATA

Malzemeler:


1 göbek marul
1 demet taze soğan
3 salatalık
10-15 kiraz domates
5 küçük kırmızı turp
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
Tuz


Hazırlanışı:


* Marul ve yeşillikleri yıkayıp süzgece alın. Suyu süzülünce iri parçalar halinde doğrayın. Taze soğan ve salatalıkları yıkayıp dilimleyin. Turpların kabuğunu soymadan ortadan ikiye kesin. Domatesleri yıkayıp kâğıt havlu ile kurulayın.

* Yeşillikler, taze soğan, salatalık, domates ve turpları salata kâsesine alın. Zeytinyağı, limon suyu ve tuz ekleyip salata kaşığı ile harmanlayın. Üzerine tuz serpip bekletmeden servis yapın.


__________________________________________________ ________

Izgara biber salatası


Malzemeler:

1 patlıcan
2 kabak
2 yeşil dolmalık biber
2 sarı dolmalık biber
7-8 kiraz domates
4-5 dal taze soğan
4-5 dal taze sarımsak
150 gr keçi peyniri
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı sirke
Tuz, kırmızı tozbiber

Süsleme için:

Taze nane veya fesleğen yaprağı


Hazırlanışı:

*Kabak ve patlıcanları temizleyip uzunlamasına ortadan ikiye kesin ve 2-3 cm parçalar halinde doğrayın. Biberleri temizleyip uzunlamasına dörde bölün. Taze soğan ve sarımsakları verev doğrayın.

*Izgara telini 1 kaşık zeytinyağı ile yağlayın. Fırın ızgarayı çalıştırıp ısıtın. Hazırladığınız patlıcan, kabak, biber, domates, taze soğan ve sarımsakları ızgara teline dizip fırında veya mangalda közleyin.

* Sos için, zeytinyağı, sirke, tuz ve kırmızı tozbiberi derin bir kaseye alıp karıştırın. 5 dakika dinlendirin. Keçi peynirini dilimleyip ızgarada hafif közleyin.

* Közlenmiş sebzeleri servis tabağına alıp üzerine keçi peynirini serpiştirin. Sosu gezdirip fesleğen yapraklarıyla süsleyin. Ilık olarak servis yapın





Alzena isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-29-2013   #2 (permalink)
Sustum!
Birikti yanaklarıma alfabe.
Ya İlahi Ya Rab!
Sükûtumu en güzel duam eyle.
Avatar Yok
Üyelik Tarihi: Aug 2013
Mesajlar: 11.066
Konular: 5001
Bulunduğu Yer: ForumAyyildiz.
Mesleğiniz: ForumAyyildiz.
Burcunuz: Kova
Takımınız: Türkiye
İlişki Durumu: Yalnizlik.
Tecrübe Puanı: 3708
Rep Puanı : 10574
Aldığınız Beğeni: 1173
Verdiğiniz Beğeni: 1010
Standart

NOHUT SALATASI

malzemeler:


2,5-3 su bardağı haşlanmış nohut
6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
6-7 yemek kaşığı limon suyu
3-4 yemek kaşığı elma sirkesi
tuz
bir demet maydanoz
4-5 sap taze soğan

hazırlanması:


zeytinyağını, limonu, sirkeyi ve tuzu bir kapta karıştırın. bunu geniş bir kaptaki nohutların üzerine gezdirin. kabın üzerini streçleyerek ve ara sıra karıştırarak servis yapacağınız zamana kadar bekletin. (ne kadar çok durursa o kadar iyi bu yüzden misafirler için sabahtan veya bir gece önceden hazırlanabilir)
servis yapacağınız zaman maydanozu ve soğanı doğrayın. nohutlarla karıştırın.


__________________________________________________ _____________

PATATES SALATASI

bir kilo patatesi ve üç havucu haşlayın. suyunu süzüp püre haline getirin. içine iki yemek kaşığı tereyağını eritmeden koyun. pürenin sıcaklığı ile erisin. diğer tarafta maydanoz, dereotu ve taze soğanı ince ince kıyıp püreye ekleyin. tuz, bir limonun suyu ve karabiber ilave edip hepsini bibrbirine yedirin. servis tabağının dibine maydanoz serpin. püreden yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp top şekli verin. hepsini tabağa yerleştirin. üzerlerine biraz daha maydanoz serpip servis yapın...
__________________________________________________ ________

PATLICAN SALATASI

2 kg. patlıcan, 4 orta boy domates ve 4 kırmızıbiberi fırın telinin üzerine yerleştiriyorsunuz. teli ızgara bölümüne, altındaki sıraya da bir fırın tepsisi koyuyorsunuz. (sebzeler közlenirken suları damlayabilir) sebzeleri arada çevirerek ızgara ayarındaki 250C'de közliyorsunuz. közlenince hepsini soyup doğruyor ve sularını süzüyorsunuz. bunları 3 diş doğranmış sarımsak, yeşil soğan, maydanoz, dereotu, limon ve yağ ile karıştırıyorsunuz.VE AFİYETLE YİYORSUNUZ


__________________________________________________ __________

Makarna salatası


malzemeler:


yarım paket makarna
yarım çay bardağı zeytinyağı
5-6 kornişon turşu
2-3 sivribiber
yarım demet maydanoz
2 salatalık
2 havuç
yarım su bardağı bezelye konservesi
3 su bardağı yoğurt
arzuya göre 2 yemek kaşığı mayonez

hazırlanması:

1. makarnaları tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. daha sonra soğuk sudan geçirin. soğuyunca yarım çay bardağı zeytinyağı ile karıştırın.

2. sebzeleri küçük küçük doğrayın. havuçları rendenin ince tarafıyla rendeleyin. hepsini makarnaya ekleyin.

3. en son yoğurdu ve isterseniz (biz kullanmıyoruz) mayonezi ilave edip karıştırın



_______________________________________________


MEYWE SALATASI


MALZEMELER
(6 kişilik)
2 bardak haşlanmış Amerikan pirinci
200 gr çilek
2 adet kivi
200 gr çekirdeksiz üzüm
Yarım bardak ananas
2 çorba kaşığı ananas suyu
1 muz
2 çorba kaşığı yağsız yoğurt
1 çorba kaşığı bal
Marul yaprakları

HAZIRLANIŞI
Meyvaları dilimleyerek geniş bir kase içine koyun.
Küçük bir kase içinde ananas suyu, yoğurt ve balı karıştırın.
Pirinci ve ballı karışımı meyva kasesine ilave ederek hafifçe karıştırın. Marul yaprakları üzerinde servis yapın





Alzena isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-29-2013   #3 (permalink)
Sustum!
Birikti yanaklarıma alfabe.
Ya İlahi Ya Rab!
Sükûtumu en güzel duam eyle.
Avatar Yok
Üyelik Tarihi: Aug 2013
Mesajlar: 11.066
Konular: 5001
Bulunduğu Yer: ForumAyyildiz.
Mesleğiniz: ForumAyyildiz.
Burcunuz: Kova
Takımınız: Türkiye
İlişki Durumu: Yalnizlik.
Tecrübe Puanı: 3708
Rep Puanı : 10574
Aldığınız Beğeni: 1173
Verdiğiniz Beğeni: 1010
Standart

Brezilya Salatası
MALZEMELER
600 gr kuşkonmaz
200 gr haşlanış mısır
300 gr Brüksel lahanası
100 gr fındık
1 adet limon
1 avokado,
1 porfakal
sıvı yağ
biber, tuz
HAZIRLANIŞI
Kuşkonmazları ve brüksel lahanalarını haşlayıp küçük küçük doğrayın.
Avokadoyu ve portakalı soyup küp şeklinde doğrayın. Tüm malzemeyi
salata tabağına koyup üzerine haşlanmış mısırı,fındığı, yağı, limon
suyunu, biber ve tuzu katıp, iyice karıştırdıktan sonra servis yapın.
Not:Bu aralar rio karnavalı olduğu için seçtim gidemeyiz ama
salatasını yapabiliriz. Gideilen için lafım yok gidemeyenler için iyi
olabilirDikkat avakado pahalı bir meyve olduğu için onun yerine muz kullanın





Alzena isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-29-2013   #4 (permalink)
Sustum!
Birikti yanaklarıma alfabe.
Ya İlahi Ya Rab!
Sükûtumu en güzel duam eyle.
Avatar Yok
Üyelik Tarihi: Aug 2013
Mesajlar: 11.066
Konular: 5001
Bulunduğu Yer: ForumAyyildiz.
Mesleğiniz: ForumAyyildiz.
Burcunuz: Kova
Takımınız: Türkiye
İlişki Durumu: Yalnizlik.
Tecrübe Puanı: 3708
Rep Puanı : 10574
Aldığınız Beğeni: 1173
Verdiğiniz Beğeni: 1010
Standart

Amerikan Salatasi
Malzemeler



2 yumurta
1 su bardagi zeytinyagi
1 yemek kasigi sirke
2 çay kasigi tuz
1 çay kasigi hardal
2 havuç
2 patates
1/2 su bardagi bezelye
1 adet salatalik tursusu


Amerikan salatasinda taze mayonez kullanirsaniz çok daha iyi olur. Bunun için Iki adet yumurta sarisiyla sirkeyi iyice karistirin. Zeytinyagini agir agir yumurtaya akitin ve sürekli karistirmaya devam edin. Bir süre sonra mayoneziniz hazir olacaktir.
Diger bir yanda havuçlarin kabuklarini kaziyip yikadiktan sonra bol suda iyice haslayin. Ayri bir tencerede patataesleri de haslayin. Havuçlari ve patatesleri minik minik kesin. Salatalik tursusunu küçük küçük kesin.

Hardal ve tuzu mayoneze katin. Sonra havuç, patates, bezelye ve tursuyu da mayoneze katarak iyice karistirin. Kabi sogumasi için buzdolabina koyun. Amerikan salatasini sofraya götüreceginiz zaman içine yesil salata yapraklari veya marul dösenmis bir salata kabina yerlestirin. Etrafini da tursu ve turp dilimleri ile süsleyebilirsiniz





Alzena isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-29-2013   #5 (permalink)
Sustum!
Birikti yanaklarıma alfabe.
Ya İlahi Ya Rab!
Sükûtumu en güzel duam eyle.
Avatar Yok
Üyelik Tarihi: Aug 2013
Mesajlar: 11.066
Konular: 5001
Bulunduğu Yer: ForumAyyildiz.
Mesleğiniz: ForumAyyildiz.
Burcunuz: Kova
Takımınız: Türkiye
İlişki Durumu: Yalnizlik.
Tecrübe Puanı: 3708
Rep Puanı : 10574
Aldığınız Beğeni: 1173
Verdiğiniz Beğeni: 1010
Standart

Diyet Salatasi
Malzemeler



6 adet taze fasulye
1 kabak
1 havuç
1 patates
1 dolmalik biber
1 domates
1 tatli kasigi sirke
1 tatli kasigi zeytinyagi
1 tatli kasigi limon suyu
Maydanoz
Tuz


Taze fasulye, kabak ve patatesi haslayin. Taze fasulyeyi, dolmalik biberi, havuçlari ve kabagi ince ince, patatesleri küp küp dograyin. Bütün malzemeleri karistirip, servis tabagina alin. Domatesin içini alin ve dilimler halinde kesin ve sebzelerin arasina karistirin. Sos için, zeytinyagi, limon, hardal ve tuzu karistirin. Sosu salatanin üzerine dökün. Maydanozla süsleyerek servis yapin.





Alzena isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-29-2013   #6 (permalink)
Sustum!
Birikti yanaklarıma alfabe.
Ya İlahi Ya Rab!
Sükûtumu en güzel duam eyle.
Avatar Yok
Üyelik Tarihi: Aug 2013
Mesajlar: 11.066
Konular: 5001
Bulunduğu Yer: ForumAyyildiz.
Mesleğiniz: ForumAyyildiz.
Burcunuz: Kova
Takımınız: Türkiye
İlişki Durumu: Yalnizlik.
Tecrübe Puanı: 3708
Rep Puanı : 10574
Aldığınız Beğeni: 1173
Verdiğiniz Beğeni: 1010
Standart

Havuçlu Makarna Salatasi
Malzemeler



1 paket makarna
1 havuç
2 sivri biber
1 sogan
2 dis sarmisak
2 çay kasigi seker
3 yemek kasigi limon suyu
1 çay kasigi tuz
1 demet maydanoz


Makarnayi haslayin, soganlari halka halka kesin, havucu rendeleyin ve sivri biberi küçük küçük dograyin. Daha sonra süzdügünüz makarnayi ve sebze malzemelerini bir tabaga koyarak karistirin. Üzerine limon, tuz ve sekeri ilave ettikten sonra hafif zeytinyagi gezdirin. Salatanin kenarlarini kiyilmis maydanoz ile süsleyebilirsiniz





Alzena isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-29-2013   #7 (permalink)
Sustum!
Birikti yanaklarıma alfabe.
Ya İlahi Ya Rab!
Sükûtumu en güzel duam eyle.
Avatar Yok
Üyelik Tarihi: Aug 2013
Mesajlar: 11.066
Konular: 5001
Bulunduğu Yer: ForumAyyildiz.
Mesleğiniz: ForumAyyildiz.
Burcunuz: Kova
Takımınız: Türkiye
İlişki Durumu: Yalnizlik.
Tecrübe Puanı: 3708
Rep Puanı : 10574
Aldığınız Beğeni: 1173
Verdiğiniz Beğeni: 1010
Standart

Kaymakli Salata
Malzemeler



200 gr krema
1 kutu labne peyniri
1 sogan
3 salatalik


Krema ile labne peynirini iyice karistirin. Sogani incecik dograyin, tuzla ovarak öldürün. Salataliklari ince halkalar halinde dograyin. Krema ve labne peynirli karisimi sogan ve salataliklara katip iyice karistirin. Kaymakli salatanizi dereotu ile süsleyip servis yapabilirsiniz.





Alzena isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-29-2013   #8 (permalink)
Sustum!
Birikti yanaklarıma alfabe.
Ya İlahi Ya Rab!
Sükûtumu en güzel duam eyle.
Avatar Yok
Üyelik Tarihi: Aug 2013
Mesajlar: 11.066
Konular: 5001
Bulunduğu Yer: ForumAyyildiz.
Mesleğiniz: ForumAyyildiz.
Burcunuz: Kova
Takımınız: Türkiye
İlişki Durumu: Yalnizlik.
Tecrübe Puanı: 3708
Rep Puanı : 10574
Aldığınız Beğeni: 1173
Verdiğiniz Beğeni: 1010
Standart

İnsanlık tarihi kadar eski... Salatalar

Hemen her kültürün mutfağında farklı şekillerde yer bulan salata, sağlıklı beslenenlerin bir numaralı tercihi...
Fransızlar, ana yemekten sonra tercih ederler onu. Damaklarını bir an önce peynir tadına hazırlamak için... Türkler ve İtalyanlar, ana yemekle; özellikle balıkla beraber tüketir bu vitamin deposunu... Amerikalılar ve İngilizler ise sofraya oturur oturmaz yerler; iştah duyularını harekete geçirmek için. Evet, tüketilme şekli farklı da olsa, dünyanın hemen her sofrasında yer bulan 'salata'dan bahsediyoruz. Gastronomi dünyasında ne yazık ki hak ettiği yeri bulamayan salata, Latince'de tuz anlamına gelen 'sal' kelimesinden türemiş. 'Tuzlanmış şeyler', 'çiğ sebzelerin zeytinyağı, sirke ve tuz ile hazırlanıp yenilmesi' anlamını taşır. Salatayla ilgili verilerin çoğunu da Roma İmparatorluğu döneminden kalan belgeler ile Fransız ve İngiliz kaynaklarından elde ediyoruz. Bundan dolayı bu bilgiler, bize salatanın Avrupa'daki geçmişini aktarıyor.
Oysa salatanın geçmişi, belki de insanlık tarihi kadar eski. Zira ilk insanlar ateşi ve pişirmeyi icat edinceye kadar beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için sebze, yeşillik, meyve ve yemiş gibi gıdaları tükettiler. Bir bakıma insanların ilk keşfettikleri beslenme tarzının aslında salatanın alt yapısını oluşturduğunu söyleyebiliriz.

NAR EKŞİSİNDEN MEYVEYE
Bereketli topraklarıyla tarih boyunca çeşitli uygarlıkların gözdesi olan Anadolu'da da salatanın ayrı bir yeri var. Anadolu'daki taze yeşilliklerden bakliyata kadar çeşitli besin maddelerinden ortaya konan bu lezzetler, kimi zaman salata adıyla anılmazlar. Güneydoğu mutfağında salata, bazen sadece taze maydanoz ve naneden ibaret olabilir... Kimi zaman da, Urfa narından yapılmış nar ekşisi ile ustaca kıyılmış bol yeşilliklerin karışımıyla yemeklere eşlik eder salata. Akdeniz mutfağımızda ise salatalarda tahin ve narenciyenin hem kendisi, hem de suyu kullanılır...
Koruk suyu ve zeytinyağı da Ege sofralarında salatanın başrol oyuncularıdır. Salatalar, Osmanlı Mutfağı'nın 1844'te basılan ilk yemek kitabı Melce'üt Tabbâh'in'de (Aşçıların Sığınağı) yer alır. Osmanlı kültüründe ayrı bir yere sahip olan, Boğaziçi'nin süsü erguvanın bu kitaptaki 'Yeşil Salata' tarifinde bulunması, Osmanlı mutfağının salataya bakış açısını yeteri kadar izah ediyor sanırım...

ÖNCE ZEYTİNYAĞI... İyi bir salatanın ortaya çıkması için dört kişiye ihtiyaç var... Cömert olanın zeytinyağını, adaletli olanın sirkeyi, cimri olanın tuzu eklemesi gerekir. Ve sabırlı olanın da salatayı karıştırması... Şimdi gelelim salata yapımındaki püf noktalara. Lezzetli bir salata elde etmek istiyorsanız, yıkanan malzemeleri iyice kurutmanız gerekir. Çünkü salata malzemesinin üzerindeki su, hazırlanan sosun tadını azaltır.
Bir başka önemli püf noktası ise malzemelerin önce zeytinyağı ile tanışması gerektiği... Malzemelerin yüzeyi zeytinyağıyla kaplandıktan sonra da karışıma sirke, limon ve tuz ilave edilmeli. Tabii hazırladığınız salatanın lezzetine lezzet katacak en önemli şey, salatayı bulunduğunuz mevsimin malzemeleriyle yapıp yapmadığınızla yakından alakalı... Şimdi, birbirinden lezzetli salata tarifleriyle sizleri baş başa bırakmanın zamanı...





Alzena isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-29-2013   #9 (permalink)
Sustum!
Birikti yanaklarıma alfabe.
Ya İlahi Ya Rab!
Sükûtumu en güzel duam eyle.
Avatar Yok
Üyelik Tarihi: Aug 2013
Mesajlar: 11.066
Konular: 5001
Bulunduğu Yer: ForumAyyildiz.
Mesleğiniz: ForumAyyildiz.
Burcunuz: Kova
Takımınız: Türkiye
İlişki Durumu: Yalnizlik.
Tecrübe Puanı: 3708
Rep Puanı : 10574
Aldığınız Beğeni: 1173
Verdiğiniz Beğeni: 1010
Standart

Közleme Sebze Salatası

Malzemesi:

2 adet patlıcan, 3 adet (sarı, kırmızı, yeşil) renkli biber, 5 adet taze soğan, 10 diş sarımsak, 1 adet taze kabak, 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, 2 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Bütün sebzeleri ızgarada közleyin. Patlıcanın kabuklarını soyup biberleri temizleyin. Közlenen sebzeleri küp şeklinde doğrayın ve hepsini karıştırma kabının içine koyun. Sızma yağı, nar ekşisini ve tuzu ekleyip beraber karıştırın. Salata kabına alıp servis edin.





Alzena isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-29-2013   #10 (permalink)
Sustum!
Birikti yanaklarıma alfabe.
Ya İlahi Ya Rab!
Sükûtumu en güzel duam eyle.
Avatar Yok
Üyelik Tarihi: Aug 2013
Mesajlar: 11.066
Konular: 5001
Bulunduğu Yer: ForumAyyildiz.
Mesleğiniz: ForumAyyildiz.
Burcunuz: Kova
Takımınız: Türkiye
İlişki Durumu: Yalnizlik.
Tecrübe Puanı: 3708
Rep Puanı : 10574
Aldığınız Beğeni: 1173
Verdiğiniz Beğeni: 1010
Standart

Çökelek Salatası

Malzemesi:

1 kg lor peyniri, 1 adet ince doğranmış renkli biber, 4 adet ince doğranmış taze soğan, 1/2 demet ince kıyılmış dereotu, 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz, 8 adet çeri domates, 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, 1 adet limon suyu

Hazırlanışı:
Lor peyniri ve doğranmış malzemeleri bir kabın içinde karıştırın. Zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip servis kabına koyun





Alzena isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tag Ekle
çeşitli, dünya, mutfağından, salatalar, türk, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum Sosyal
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.

Tasarım : VampRens
Açılış Tarihi: 30 Ağustos 2013
Forumayyildiz.Net Her Hakkı Saklıdır
Sitemap
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 13, 15, 17, 18, 19, 22, 23, 24, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 41, 42, 43, 45, 51, 53, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 81, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 100, 101, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 149, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 175, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 239, 240, 241, 242, 244, 245, 246, 248, 251, 252, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 280, 281, 282, 283, 284, 285, 286, 290, 296, 303, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 316, 317, 318, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340, 341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360, 361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 387, 391, 392, 393, 394, 395, 396, 401, 402, 403, 404, 405, 406, 407, 408, 409, 410, 411, 412, 413, 414, 415, 416, 417, 418, 419, 420, 421, 422, 423, 424, 425, 426, 427, 428, 429, 430, 431, 432, 433, 434, 435, 437, 438, 439, 440, 441, 442, 443, 444, 445, 446, 447, 448, 449, 450, 451, 452, 453, 454, 455,