Geri git   ForumAyyıldız | F.AY Forumları ve Paylaşım Platformu > Kültür,Sanat ve İnsan > Karış Karış Vatanım > Ege Bölgesi

Kullanıcı Etiketleme

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12-09-2013   #1 (permalink)
Ayyıldız By TeaM
cyber_warrior - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yaş: 33
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Mesajlar: 1.262
Konular: 1080
Bulunduğu Yer: Bilişim Dünyalıyım..
Mesleğiniz: Pc Güvenlik Sistemleri..
Burcunuz: Kova
Takımınız: Fenerbahçe
İlişki Durumu: İlişki falan yok..
Tecrübe Puanı: 681
Rep Puanı : 120
Aldığınız Beğeni: 120
Verdiğiniz Beğeni: 163
Standart Aydın'ın Yöresel Yemekleri Hakkında Bilgi

Aydın'ın Yöresel Yemekleri ,Aydın yemekleri,Aydının Geleneksel Yöresel Yemekleri,Aydının Yöresel Yemek tarifleri

Aydın Yemekleri

Türk Mutfağı, dünyanın en zengin, çeşidi bol ve lezzetli mutfakları arasındadır. Aydın ve çevresinin, yemekleri ile buna katkısı büyüktür.Halkın büyük bir kısmı zeytinyağı kullanır ve çoğu yemeklerini de zeytinyağı ile pişirir. Yörenin kendine özgü yemeklerinden bazıları şunlardır;

Çorbalar:
Tarhana çorbası, kulak çorbası.

Yemekler:
Acılı güveç, patlıcan biber kızartma, zeytinyağlı kırlı kızartma, zeytinyağlı taze ve kuru börülce, patlıcan kavurma, sarmaşık ve kedirgen kavurma, yaprak sarma, etli nohut yahnisi, nohutlu kereviz, etli enginar, arap saçı, ciğer sote, imam bayıldı, keşkek, tandır kebap, yuvarlama (sıkma), paşa böreği, cilav (ayran böreği), ev makarnası.

Salatalar:
Patlıcan-biber teretoru (turşusu), börülce teretoru, turp otu salatası, semizotu salatası, çingene pilavı.

Tatlılar:
Helva, irmik helvası, zerde, muhallebi, sütlaç, aşure, lokma.

Pasa Böreği:
Önce biraz yağ, karabiber varsa çam fıstığı ve maydanoz karıştırılarak bir tavada kavrulur. Un sadece yumurta ile yogurulur. Bir yemek tabağı çapında yarim santim kalınlığında yufkalar açılır.( sekiz tane kadar). Her biri teker teker tavada kızartılır.( bunlar nemli bir beze sarılıp serin bir yerde saklanılarak istenildiği zaman kullanılır.) hamur hazırdır. Geniş bir kapta et suyu kaynatılır. Daha önce pişirilen yufkalar et suyunda her iki tarafı ıslanarak tek tek kabartılır. Aralarına hazırlanan kavrulmuş kıymalar konan 3 yufakanin en üstüne yeniden kıyma ve yoğurt konulur. Tereyagi ile tavada kızdırılan kırmızıbiberle hazırlanan renkli sos üzerine gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Yörede çok makbul sayılan bir börektir. Aydın sofralarının yüz akıdır.

Patates Çorbası:
Küçük doğranmış soğanlar yağda pembeleştirilir.
Unu da un kokusu gidinceye kadar hafifçe kavrulur.
Suyu azar azar bu karışıma dökülür. Su hafif ılıyınca ET-SU tabletleri içine atılır. Soyulmuş patatesleri küp şeklinde doğradıktan sonra çorbaya ilave edilmektedir. Patatesler dağılınca el blendırı ile iyice parçalanıp çorba kaynamakta iken yumurta sarısı ile sütü çırpılıp ve azar azar çorbanın içine ilave edilir. Bir taşım daha kaynadıktan sonra küp şeklinde kızarttığımız ekmeklerle birlikte servis yapılır.

Yuvarlama:
1 kg kıymanın içine rendelenmiş soğan, karabiber, tuz, yumurta ilave edilip yavaş yavaş yoğrulmaya başlanır. Daha sonra içine azar azar un ilave edilerek iyice yogurulur kulak memesi kıvamına geldiği zaman fındık büyüklüğünde parçalara ayrılarak unlanmış tepsinin üzerine avuç ortasında yuvarlanarak bırakılır. Diğer tarafta tavanın iyice kızdırılmış olan olan yağın içinde hazırlanan yuvarlamalar kızartılır. ayrı bir tencerenin içinde tereyağı iyice eritilerek salça, tuz, kirmizi biber ve su ilave edilip kaynamaya bırakılır. Kaynayan suyun içine kızartılan yuvarlamalar boşaltılır. 45 dakika pişmesi beklenir. Pişen yemeğin üzerine ezilmiş kese yoğurdu, kızdırılmış yağın içine konulan kırmızı toz biberli sos dökülerek sıcak servis yapılır.





Yanlışlık Sistemlerin Başarısızlığında..



Gerçek Her zaman Göründüğü Gibi Değildir..
cyber_warrior isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tag Ekle
aydının, bilgi, hakkında, yemekleri, yöresel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum Sosyal
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.

Tasarım : VampRens
Açılış Tarihi: 30 Ağustos 2013
Forumayyildiz.Net Her Hakkı Saklıdır
Sitemap
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 13, 15, 17, 18, 19, 22, 23, 24, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 41, 42, 43, 45, 51, 53, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 81, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 100, 101, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 149, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 175, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 239, 240, 241, 242, 244, 245, 246, 248, 251, 252, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 280, 281, 282, 283, 284, 285, 286, 290, 296, 303, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 316, 317, 318, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340, 341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360, 361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 387, 391, 392, 393, 394, 395, 396, 401, 402, 403, 404, 405, 406, 407, 408, 409, 410, 411, 412, 413, 414, 415, 416, 417, 418, 419, 420, 421, 422, 423, 424, 425, 426, 427, 428, 429, 430, 431, 432, 433, 434, 435, 437, 438, 439, 440, 441, 442, 443, 444, 445, 446, 447, 448, 449, 450, 451, 452, 453, 454, 455,